Saopštenje: Posjeta pokretu Evropa sad!

 

Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost o uspješnom sastanku sa predstavnicama Asocijacije žena Pokret Evropa sad, na čelu sa predsjednicom Jovanom Dragović, koji je održan u prostorijama Pokreta Evropa sad. Takođe, prisustvovanju sastanku se odazvala i potpredsjednica Asocijacije, gospođa Seada Krnić.

Na ovom produktivnom sastanku, intenzivno smo raspravljali o pitanjima koja se tiču sistemskog rješavanja problema koja dovode žene u neravnopravan položaj u društvu. Istakli smo važnost rješavanja problema nejednakih zarada i ograničenih pozicija žena na tržištu rada, te su iz Pokreta Evropa sad naveli da se zalažu za uvođenje sistema kvota kako bi se osigurala veća zastupljenost žena u institucijama.

Svjesni smo da samo zajedničkim naporima možemo postići stvarne promjene.

Asocijacija žena PES ima našu punu podršku u njihovim naporima da ostvare ravnopravnost žena u svim sferama društva. Uvjereni smo da ćemo kroz našu saradnju ostvariti značajan napredak u ostvarivanju prava i položaja žena u Crnoj Gori.

Zahvaljujemo se svim učesnicama ovog sastanka na konstruktivnoj diskusiji i zajedničkoj predanosti ostvarenju jednakosti žena u našem društvu. Radujemo se budućoj saradnji i zalaganju za bolji položaj žena, jer je to ključ za prosperitet i napredak naše zajednice.