PRATITE NAS:

O nama

Home O nama

NVU Građanski aktivizam je osnovan 2019 godine sa ciljem razvoja i unaprjeđivanja obrazovanja, nauke i inovacija, poljoprivrede, zaštite i afirmacije ljudskih prava, opšte kulture i umjetnosti, kulture zdravlja, sporta, socijalnog i ekonomskog osnaživanja i opšte bezbjednosti pojedinca i zajednice.

Ciljevi Udruženja se takođe odnose na unapređivanje i zaštitu životne sredine i doprinos razvoju evropskih integracija i vladavini prava.

Nevladino udruženje ,,Građanski aktivizam” je osnovano od strane fizičkih lica sa zavidnim rukovodnim iskustvom u civilnom sektoru i privredi.

Osnivači i stručni saradnici će stečena znanja i sposobnosti kroz dosadašnje djelovanje u civilnom i javnom sektoru, privredi i javnom životu staviti na raspolaganje kako bi se resursi Udruženja usmjerili ka poboljšanju stanja u definisanim prioritetnim oblastima.
Udruženje je zahvaljujući prepoznatljivosti osnivača za kratko vrijeme uspjelo da napravi široku donatorsku mrežu.

NAŠ TIM

Udruženje broji 20 članova sa dosadašnjim iskustvom u oblasti civilnog sektora i javnog djelovaja, privrede, naučno istraživačkih oblasti, poljoprivrede, tehnologije i inovacija.

Udruženje je jednogladno izabralo Veselina Terzića za izvršnog direktora. Izvršni direktor posjeduje bogato iskustvo u rukovođenju međunarodnim projektima iz oblasti informacionih tehnologija i inovacija

Funkciju programskog direktora je obavlja mr Filip Miloš, sa dugogodišnjim iskustvom u rukovođenju i evaluaciji domaćih i međunarodnih projekata kako civilnog sektora tako i privrede. Programski direktor posjeduje iskustvo u naučno istraživačkom radu u oblasti makroekonomije, međunarodne ekonomije, optimizacije procesa finansija i bankarstva. Obavljao je funkciju pomoćnika direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

CILJEVI UDRUŽENJA

Ciljevi udruženja su:

1. Razvoj i unaprjeđivanje obrazovanja, nauke i inovacija, poljoprivrede, zaštite i afirmacije ljudskih prava, opšte kulture i umjetnosti, kulture zdravlja, sporta, socijalnog i ekonomskog osnaživanja i opšte bezbjednosti pojedinca i zajednice.
2. Unapređivanje i zaštita životne sredine i doprinos razvoju evropskih integracija i vladavini prava.

MISIJA

Posvećeni smo realizaciji široko postavljenih ciljeva naše organizacije koji će osnažiti održivu budućnost i voditi ka socijalnom i ekonomskom unapređenju društvenih zajednica u našoj zemlji.

U dostizanju naših ciljeva posvetili smo se radu i saradnji sa građanima, pravnim licima i nadležnim državnim institucijama kako bi kroz saradnju i zajednički rad postigli što bolje rezultate i podstakli razvoj ukupnog drušvenog ambijenta u Crnoj Gori.

PARTNERSTVA

Udruženje je posebno ponosno na ostvarena partnerstva sa nevladninim udruženjima ,,Jadranski horizonti” i ,,Rastimo zajedno”. Namjera je da se u narednim godinama dodatno učvrsti saradnja sa dosadašnjim partnerima, kao i da se partnerska mreža dodatno obogati.

DONATORI

Posebnu zahvalnost dugujemo donatorskoj mreži koja ekspertskim timovima Udruženja pruža mogućnost dnevnog funkcionisanja i realizacije projektnih aktivnosti. Udruženje se finansira iz javnih konkursa Vlade Crne Gore i donacija fizičkih i pravnih lica.

NAŠI PARTNERI